بازدید مهندس عوض پور معاون محترم برنامه ریزی استانداری بوشهر از پروژه تعیین تاثیر تغذیه با غذای گیاهی بر رشد میگوی سفید غربی (وانامی) در استخرهای خاکی 1392/11/23 (673) (0) بازدید مهندس عوض پور معاون محترم برنامه ریزی استانداری بوشهر از پروژه تعیین تاثیر تغذیه با غذای گیاهی بر رشد میگوی سفید غربی (وانامی) در استخرهای خاکی برای پرورش دهندگان میگو، تامین غذای میگو بیشترین هزینه (تقریبا 60 درصد کل هزینه ها) را به دنبال دارد. یک روش موثر جهت کاهش هزینه های تولید غذای میگو، استفاده از منابع پروتئین گیاهی و بویژه آرد کنجاله سویا به جای منابع پروتئین حیوانی (پودر ماهی، پودر اسکوئید و پودر میگو) می باشد. منابع پروتئین گیاهی به مراتب از منابع پروتئین حیوانی ارزان تر هستند. با هدف کاهش هزینه تولید غذای میگو از 42 درصد آرد کنجاله سویا بجای منابع پروتئین حیوانی استفاده شد. استفاده از این مقدار آرد کنجاله سویا به طور میانگین می تواند 30 درصد هزینه تولید غذا را کاهش دهد. بدین منظور در 3 استخر خاکی هر یک با مساحت 4/0 هکتار و با تراکم 25 قطعه میگو در هر متر مربع از ابتدا تا پایان دوره با غذای حاوی 42 درصد آرد کنجاله سویا تغذیه شدند. نتایج نشان دهنده رشد مناسب و مطلوب میگوها در تمام مراحل پرورش در مقایسه با غذای تجاری است. اهداف:1- کاهش هزینه های تولید غذای میگوی سفید غربی.2- ارائه فرمول غذایی متناسب با نیازهای تغذیه ای میگوی سفید غربی.3- بررسی امکان ساخت غذا در مزرعه پرورش میگو.دست آوردها:1- میگوی سفید غربی می تواند به خوبی از غذای گیاهی (حاوی 42 درصد آرد کنجاله سویا) تغذیه نماید.2- میگوی سفید غربی در زمان تغذیه از غذای حاوی 42 درصد آرد کنجاله سویا، در مقایسه با غذاهای تجاری از رشد بسیار خوبی برخوردار است.3- می توان از غذای حاوی 42 درصد آرد کنجاله سویا در تمام مراحل پرورش میگوی سفید غربی (از مرحله پست لاروی تا بازاری) استفاده نمود.4- در نتیجه استفاده از غذای گیاهی، هزینه تولید غذای میگوی سفید غربی در مقایسه با غذاهای تجاری، بطور میانگین 30 درصد کاهش می یابد.