نوری نژاد، محسن. گزارش نهایی پروژه: بررسی شناسایی نوزادگاههای میگو در سواحل جنوبی استان بوشهر (بندرگاه تا خور زیارت) 1374- 1375. مرکز تحقیقات شیلاتی خلیج فارس. 1375.


فاز دوم پروژه بررسی نوزادگاههای میگو در منطقه حد فاصل نیروگاه تا خور زیارت، از تیرماه 74 تا خردادماه 75 به مدت یکسال انجام گردید. در این تحقیق نمونه برداری جهت تعیین وضعیت میگو، پلانکتون، بنتوز و بررسی فاکتورهای PH، دما، شوری و....به صورت ماهانه در 8 ایستگاه انتخابی شامل نیروگاه دلوار، رستمی، سالم آباد، چاه پهن، لارو، دهانه خور زیارت و خور زیارت انجام گردید.

به طور کلی در طول این بررسی، 10 گونه میگو از چهار خانواده   Penaidae Caridae, Solenoceridea sergestidae صید و شناسایی شد. عمده صید از خانواده Penaidae و شامل گونه‌های میگوی خنجری، میگوی سفید ریز (M.stibingi) میگوی سفید بزرگ (M.affinis) و میگوی ببری (P.semisulcatus) بوده است. بیشترین تراکم صید در فصول بهار و تابستان، تقریباً در ایستگاه شمالی، نیروگاه و دلوار و در زمستان، در خور زیارت و ایستگاههای اطراف آن بوده است. در طی این تحقیق 80 گروه پلانکتونی (گونه، جنس و خانواده) شناسایی گردید که بیشترین فراوانی در فصل بهار مربوط به جنس Cheatoceros، در تابستان Rhizosolenia در پائیز Nitzchia و زمستان Cossinodiscuse بوده است. تغییرات فصلی حجم توده زنده پلانکتونی در طول سال گویای رشد سریع پلانکتونها در فصل بهار کاهش در تابستان و مجدداً افزایش در پائیز و به دنبال آن کاهش نسبتاً شدید در زمستان می‌باشد.

نتایج حاصل از بررسی بنتوز و مواد آلی در منطقه نشان می‌دهد که افزایش تراکم این دو فاکتور را از فصل بهار شروع ده و تابستان نیز ادامه دارد، سپس در پائیز کاهش یافته و در زمستان به حداقل می‌رسند. نوسانات سالانه شوری و PH در زمستان و تابستان به ترتیب در حداقل و حداکثر مقدار و پائیز و بهار در حد اعتدال می‌باشد.