فقيه،غلامحسين. گزارش نهايي پروژه:بررسي و مطالعه ميگوي مونودن penaeus monodon مركز تحقيقات و آموزش شيلاتي خليج فارس- بوشهر . 1369


بر اساس پروتكل همكاري شيلات ايران با بنگلادش تعدادي ميگوي p.mondon در تاريخ 10/4/69 از اين كشور به بوشهر ارسال گرديد. با توجه به اينكه ميگوها يmondon. P از نظر گستردگي در پرورش ، مقام اول و از نظر اندازه بزرگترين اندازه را دارد جهت بررسي با شرايط آب و هوايي ايران و امكان پرورش و تخم كشي از مولدين مورد بررسي قرار گرفت. در اين رابطه آزمايشي در مركز تحقيقات بوشهر بر روي شرايط زيستي و ميزان تحمل آنها در شوريهاي مختلف و همچنين افزايش درجه حرارت با توجه به بالا بودن دماي آب و هواي منطقه در تابستان انجام گرفت.

که برای استخرهای دارای هواده پارویی L 0010/0= W و برای استخرهای دارای ایرجت L 0010/0= W و برای استخر بدون هواده L 0011 /0= W بدست آمده است.

رگرسیون خطی رابطه غذای داده شده با افزایش وزن میگو در استخرها نشان می‌دهد که در استخرهای داری هواده پارویی ضریب رگرسیونی 0017/0 می‌باشد، یعنی یک تن غذا دهی در استخر باعث 7/1 گرم افزایش وزنی در هر قطعه میگو بوده است.( g 1/7= (0071/0) 1000) ضریب رگرسیونی برای استخر دارای هواده ایرجت 0039/0 می‌باشد که یک تن غذا باعث 9/3 گرم افزایش وزنی در هر قطعه میگو شده است. ضریب رگرسیون استخر بدون هواده 0070/0می‌باشد که مصرف یک تن غذا دهی در این استخر باعث 7 گرم افزایش وزنی در هر قطعه میگو بوده است. بنابراین هر چه ضریب رگرسیون بیشتر باشد، موید تاثیر غذا بر افزایش وزن میگوها خواهد بود. مطالب فوق به نوبه فوق نشانم دهنده تاثیر نوع هواده بر رشد وزنی میگوها می‌باشد، از آن جا که درز استخرهای هواده پارویی در نهایت با غذا دهی کمتر به میانگین وزنی بالاتر و سود بیشتر دست یافته‌ایم، لذا می‌توان گفت که فرایند تغذیه و رشد در این استخرها بهتر از استخرها هواده ایرجت و بدون هواده انجام یافته است.

در استخرهای دارای هواده علیرغم مدت زمان کوتهتر دوره پرورش نسبت به استخر بدون هواده به میانگین وزنی بالاتری (57/1 گرم بیشتر) دسیده‌ایم که این نسبت در استخرهای دارای هواده پارویی با مقایسه استخرهای هواده ایرجت به 24/2 گرم می‌رسد. در محاسبات انجام شده سود به دست آمده استخرهای دارای هواده پاترویی 38 درصد، استخرهای هواده ایرجت 34 درصد و استخرهای بدون هواده 28 درصد بوده است.