قربانی واقعی. رضا .تکثیر مولدهای انتخاب شده از نسل های مختلف .  پژوهشکده میگوی کشور.1391

-         تکثیر مولدین طی 2 سال انجام و در سال های 92-1391 گرفت .

-         جهت آماده سازی آب، ابتدا آب خلیج فارس با استفاده از پمپ در یک حوضچه بتونی به حجم 60 تن تخلیه و سپس از فیلتر شنی و ذغالی عبور داده شد.

 - پس از آن آب به 2 حوضچه بتونی (هر یک با حجم 15 متر مکعب) منتقل و در آنجا با استفاده از هیپوکلریت کلسیم به میزان 50 قسمت در میلیون ضد عفونی و پس از هوادهی شدید به مدت 24-12 ساعت و بررسی از بین رفتن کلر آب، ابتدا از دستگاه اولترافیلتر با فیلتر 1 میکرومتری و سپس از دستگاه ماورای بنفش عبور داده شده (FAO, 2010) و در مرحله بعد در یک حوضچه بتونی 20 متر مکعبی ذخیره و پس از عبور از فیلتر مکانیکی با استفاده از پمپ کف کش به تانک ها منتقل شد

-         یک هفته پس از ذخیره سازی میگوهای مولد در تانک های گرد 4 تنی فایبر گلاس، یکی از 2 پایه چشمی مولدین ماده، از طریق سوراندن قطع گردید.

-         مولدین قبل از انتقال از گلخانه به سالن تکثیر با حمام پویدین آیودین با غلظت 20 قسمت در میلیون ضد عفونی شدند (سازمان دامپزشکی کشور، 1387).

-         روزانه مولدین به میزان 25-10 درصد زی توده تغذیه شدند. تغذیه مولدین 4 بار و در ساعات 9 (با کرم پری نرئیس)، 11/30 (با ماهی مرکب)، 14 (باکرم پری نرئیس) و 20 (با ماهی مرکب) انجام شد (Wyban and Sweeney, 1991).

-         در تانک های نگهداری مولدین ماده، آنها از نظر رسیدگی جنسی مورد بررسی قرار گرفته و مولدین در مرحله 4 رسیدگی جنسی جهت جفتگیری به تانک مولدین نر معرفی شدند.

-          این بررسی گاهی در صورت عدم دریافت اسپرماتوفور توسط مولدین ماده تا ساعت 24 ادامه داده شد.

-         در صورت بررسی مولدین ماده و دریافت اسپرماتوفور توسط آنها، مولدین اسپرماتوفور گرفته به تانک های تخمریزی 300 لیتری پلاستیکی و یا 4 تنی فایبرگلاس رها می شدند.

-         جهت آماده سازی مخازن تخمریزی، ابتدا مخازن تخم ریزی با محلول کلر ضد عفونی و پس از آبکشی با آب شیرین با مواد شوینده شسته شدند.

-            - سنگ های هوا و لوله های هوا نیز با دقت شستشو گردیدند.

-            -در مخازن تخم ریزی، مقدار 3 قسمت در میلیون Na2EDTA و  0/1 قسمت در میلیون ماده ضد قارچ ترقلان افزوده شد (Wyban and Sweeney, 1991).