قائدنیا،بابک. تاثير جیره‌ای حاوی پروبیوتیک بر شاخص‌های سلامتی، عملکرد سیستم‌ايمنی و پیشگیری از بیماری لکه‌سفید در ميگوي سفيد غربی.پژوهشكده میگوی کشور، ۱۳۹۷

در این پژوهش پروبیوتیک تک سل که بر اساس مطالعات 8 ساله موسسه تحفیفات علوم شیلاتی کشور در پژوهشکده میگوی کشور و با همکاری شرکت تک ژن زیست تولید شده است، در جیره غذایی میگوهای پرورشی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) با میانگین وزنی بیش از 6 گرم افزوده شد (به سه مقدار 106 و 107 و 108CFU/Kg) و شاخص‌های سلامتی (شاملTHC، TPP وDHC) میگوها در ابتدا و انتهای دوره آزمون، تعیین گردید. برای این منظور میگوها به صورت تصادفی انتخاب شده و در آکواریوم‌های 150 لیتری (در هر اکواریوم 30 قطعه) نگهداری شدند. میگوها در سه تیمار و هر کدام با سه تکرار تیماربندی شدند و کنترل منفی (تغذیه با جیره فاقد پروبیوتیک و عدم مواجهه با عامل بیماری) و کنترل مثبت (صرفاً مواجهه با عامل بیماری) منظور شد. در هر تیمار، میگوها سه بار در روز به مدت 40 روز با غذای پلت حاوی پروبیوتیک تک سل تغذیه شدند و در طول آزمون، پارامترهای دما، شوری و اکسیژن ثبت گردد. پس از 40 روز نیز مواجهه با ویروس لکه سفید انجام شده و به مدت 2 هفته روزانه تلفات و درصد بازماندگی ثبت گردید. از میگوها نمونه‌گیری همولنف انجام شد و شاخص سلامت، شامل شمارش هموسیت کل (THC)، شمارش افتراقی هموسیت‌ها (DHC) و میزان پروتئین پلاسمای کل (TPP) اندازه‌گیری و در تیمارها با گروه‌های شاهد مثبت و منفی، مقایسه گردید. بر اساس یافته‌های این پژوهش، می‌توان بیان کرد که تغذیه میگوهای سفید غربی با جیره‌های غذایی حاوی مقادیر 107 و 108 CFU/Kg بر بهبود عملکرد سیستم ایمنی میگوها اثر مثبت داشته و موجب بهبود شاخص‌های سلامتی می‌گردد. افزون بر این تغذیه با جیره‌های غذایی مورد اشاره، در افزایش درصد بازماندگی میگوهای مواجهه یافته با ویروس لکه سفید، موثر می‌باشد.: